Oppgradering av FINT produksjonsmiljø 28.3.2019 kl 9:00

FINT planlegger oppgradering av FINT produksjonsmiljø https://api.felleskomponent.no til samme nivå som https://beta.felleskomponent.no den 28. mars 2019 klokken 9:00.

Hva blir nytt?

  • FINTs produksjonsmiljø får samme kjøremiljø som FINT beta.

  • Informasjonsmodellen oppdateres til versjon 3.1.0, samme som FINT beta.

  • OAuth påloggingsinformasjon blir det samme som FINT beta.

Hva påvirkes?

Alle tjenester som bruker https://api.felleskomponent.no vil slutte å fungere etter oppgraderingen dersom de ikke oppdateres.

Hva må jeg gjøre?

Når endringen er produksjonssatt vil tidligere påloggingsinformasjon ikke lenger fungere.  Ny påloggingsinformasjon må konfigureres i klienter og adaptere. Dersom du allerede har disse kjørende for beta er det bare å kopiere påloggingsinformasjonen over.

FINT produksjon får støtte for informasjonsmodell 3.1.0, opp fra versjon 2.0.20.  Enkelte endringer er ikke bakoverkompatible. Se https://github.com/FINTLabs/fint-informasjonsmodell/blob/master/RELEASE-NOTES.md for en oversikt over hvilke endringer FINT har gjort.  Vi anbefaler at du oppgraderer adaptere til en versjon som støtter denne modellen.

Hvordan skjer endringen?

Ettersom det nye produksjonsmiljøet er plassert et annet sted enn eksisterende foregår endringen ved å oppdatere DNS.

Innslaget for api.felleskomponent.no endres fra 152.93.253.86 til 137.117.232.241.

For at endringen skal oppdateres raskest mulig vil vi i forkant av endringen endre TTL på dette navnet til fem minutter, men det kan likevel ta en viss tid før endringen trer i kraft.

Kan jeg teste på forhånd?

Ja, hvis du på forhånd endrer hosts-filen på maskiner hvor klienter eller adaptere kjører, kan du teste at overgangen fungerer.

Hvem er kontaktpersoner for endringen?